Főoldal » 2012 » Augusztus » 31 » Liebster Award, avagy engem is elért a kérdések szele :)
10:53
Liebster Award, avagy engem is elért a kérdések szele :)
Sziasztok!

Engem is elért a Liebster Award. :)



Itt vannak Ashley Carrigan kérdéseire a válaszok:

1. Hogy látod magad 20 év múlva?
A kérdés felvetülése előtt ezen igazán nem gondolkoztam. Akkor leszek 39 éves. Remélhetőleg lesz mellettem valaki, akár férj, akár élettárs, aki szeret engem és lesznek gyerekeim. Azt a munkát csinálom, amit megtanultam és amit szeretek, és mellette - természetesen - soha nem hagyom abba az írást. Az írásból sajnos nem tudom lesz-e bármi is blogos közlésen kívül, de még úgy is elégedett leszek magammal :) Lehet, hogy kicsit rózsaszín álomnak tűnik valaki számára, nem tudom. És az is lehet, hogy mire én odakerülök, számomra is csak rózsaszín álom lesz...

2. Ki volt az  író/írónő (esetleg regényhős), aki inspirált?
Büszkén bevallom, hogy először a Twilight hatására kezdtem el írni, szégyen-nem szégyen. Úgyhogy lehet úgy venni, hogy az a könyv volt az, ami először inspirált.

3. Hol melyik korban élnél, ha választhatnál az időgépen célt?
Ez egy nehéz kérdés. Igazából egyikben sem. Akármelyik korra gondolok, mindig ott van a hátulütő. De, ha tényleg kellene választanom, akkor az 1800-as évek környéke. Sok romantikust olvasok, és kicsit vonzanak benne a ruhák - az elrendezett házasságok mondjuk nem, kivéve, hogyha a végén szerelem is szövődik belőle, de nem hiszem, hogy sok olyan jó házasság volt, mint amikről a romantikus regények írnak.

4. Mit csinálnál, ha nem írnál?
Megbolondulnék. Na jó, ez erős volt. :D De egyébként tényleg kezdenek rajtam kiütni 2-3 hónap után az elvonási tünetek. Ha egyszer elkezded, utána nehéz abbahagyni. Vagyis nem jól írtam... abba lehet hagyni, csak utána az érzéseket az ember már magába fogja fojtani, nem írásban kiadni. És akkor fel lehet tenni a kérdést, hogy melyik a jobb: Leülsz, és írsz, vagy magadba fojtod?

5. Melyik szerzővel készítenél személyes hangvételű interjút egy pohár ital mellett? /Lehet már nem élő is/
Sajnos nem vagyok olyan, aki a régi kor klasszikusait szereti, ezért nem élő írót nem tudnék mondani semmiképp. De ha tudnék angolul, akkor Sherrilyn Kenyon, Gena Showalter vagy J. R. Ward jöhetne szóba. A magyarok közül pedig Benina. Van pár magyar író, akit olvasok, de témában és stílusban ő áll a legközelebb ahhoz, amit nagyon szeretek olvasni.

6. Kinek mutatod meg elsőként a legújabb írásaidat?
Három barátnőmnek. Néha kicsit úgy érzem, hogy kezdek az agyukra is menni vele, de ezt ők tudnák jobban alátámasztani/cáfolni. (Majd talán ha ezt olvassák, akkor megmondják... :P) Egyébként azzal a hiedelemmel ellentétben, hogy valakik szerint a legközelebbi barátok nem jó kritikusok, ők azok. Megmondják, ha valami szerintük nem úgy van leírva, ahogy kellene lennie, vagy ha valamit elrontottam. A véleményüket is őszintén mondják el, tehát nincs okom panaszra :)

7. Idegen nyelven is olvasol könyveket?
Eddig talán három regényt olvastam el és most tervezek belefogni egy újabba. De igazából a magyar könyvekből is van egy csomó lemaradásom, a német köteteket meg nem dobálják csak úgy hozzá az emberhez. :D

8. Melyik lelkiállapot alkalmasabb nálad az írásra?
Mindegyik és egyik sem. Igazából nálam nem az érzelmektől függ az, hogy írok-e, hanem a kedvtől. Ha van kedvem és nagyon akarok írni, akkor írok, ha nincs mert lusta vagyok, akkor nem. (Igen, ebből az következik, hogy egész nyáronlusta voltam.) Jó, ha nagyon lehangolt vagyok és fáradt, akkor semmiképp sem menne az írás. De pl. ha mérges vagyok, akkor vagy írok valamit, amiben kiélem a "vörös ködöt", vagy inkább magamban puffogok hosszan. Ilyenkor sajnos a barátnőim is végighallgatják a monológom egy töredékét, de szerencséjükre csak az egészből kb. az anyag negyedét kapják meg. A többit a skizofrén énem hallgatja. :)

9. Mi rémiszt meg a magány, vagy a teljes függés valakitől?
Mindkettő. Szerintem találni kell a kettő között egy középutat. Kell néha magányosnak is lenni, de nem szabad teljesen függeni valakitől. Néha a teljes függés vezet a magányossághoz. Legalábbis szerintem.

10. Melyik eredeti kiadású, esetleg dedikált könyvért áldoznál jelentősebb összeget? Egyáltalán van-e ilyen?
Azt kell, hogy mondjam, hogy nincs ilyen. A magyaroktól, akiktől tudok szerzek egy aláírást, azoktól természetesen van; a külföldiek pedig elég messze vannak ahhoz, hogy dedikálást kapjak tőlük. Az pedig, hogy dedikált kötetet rendeljek a tengeren túlról... Vele szemben akarok lenni, amikor aláírja, más opció nincs. :D És természetesen itt bejön az, hogy de mi van a már elhalálozott írókkal és költőkkel? Mint korábban is írtam, sajnos nem nagyon érdeklődöm az olyan régi kötetek iránt.

11. Írnál-e olyan történetet, amelyikben Te saját magad szerepelsz, pőrére vetkőztetve őszintén?
Nem. Mindenben, amit írok, van belőlem egy darab. De olyan szinten, hogy egy szereplőt teljesen magamról mintázzak, olyan nem lesz. Vagy ha igen, akkor azt tényleg nem fogom megmutatni senkinek.

És 11 dolgot kell írnom magamról. Ami igazából nehezebb, mint bármi más.

1. Sajnos kezdem felvenni azt a rossz szokást, hogy ígérgetek, de nem teljesítek, még önmagammal szemben sem. Erről le kell szoknom, és igyekszem is ennek érdekében mindent megtenni.

2. Néha igazán kiborító tudok lenni pusztán szeretetből.

3. Az írás mellett szeretek képeket is szerkeszteni, és ahogy a tudásomtól telik, igyekszem a képekből kihozni a legjobbat. (És itt az önreklám helye: szívesen csinálok borítókat azoknak, akik kérik, csak valami minimum elképzelést adjanak hozzá és természetesen tartalmat :))

4. Szeretek kritizálni, néha talán túlzásba is viszem a dolgot.

5. Négy éve kezdtem el blogolni, és azóta sem bántam meg a dolgot.

6. Ha nem lennék őszinte azt írnám, hogy nem érdekel, ha soha sem fog a könyvem a boltok polcaira kerülni. Ez így nem lenne teljesen igaz, de ha egyszer sem fog egyik kiadó sem rábólintani az írásomra és szerződést nyomni az orrom alá, akkor sem fogom abbahagyni az írást. Szomorú leszek, de akkor is írni fogok, mert vannak, akik olvasnak és írnak is nekem visszajelzéseket. Csak ez számít.

7. Íráson és szerkesztésen kívül szeretek karkötőket készíteni. Kiskorom óta tart ez a mánia, és azt hiszem sosem fog elmúlni. Imádom a karkötőket és a fülbevalókat, ha pedig magam készíthetem, az még jobb. :)

8. Nem szeretek kézzel fejezetet írni, mert meg van az a rossz szokásom, hogy ha a gépbe beírom, akkor a nagy részét átformálom, így a végére a kézzel írt rész fölöslegessé válik. Ha nagyon muszáj, akkor írok kézzel, de ha megtehetem, akkor úgy csak vázlatosan foglalok össze egy fejezetet.

9. Imádok filmeket nézni és olvasni, egy időben megfordult a fejemben a gondolat, hogy talán nyitnom kellene egy film- és könyvkritikát blogot. Természetesen a végén elvetettem az ötletet.

10. Zárkózott ember vagyok, nehezen nyílok meg.

11. Ezt a 10 dolgot volt eddigi életem során a legnehezebb kitalálni az után, hogy mi legyek, ha nagy leszek.

És 11 kérdés, amit én teszek fel nektek:

1. Miért kezdtél el írni? Kinek vagy minek a hatására?

2. Honnan jött az írói álneved? Vagy ha nincs, akkor miért hagytad meg a saját neved?

3. Ki a kedvenc íród? Külföldi és magyar is - természetesen csak akkor, ha van mindkét kategóriában kedvenc.

4. Hány regényed van, amit online már közzétettél?

5. Hol melyik korban élnél, ha választhatnál az időgépen célt? (Tudom, hogy ezt a kérdést Ashley-től másoltam, de én is kíváncsi vagyok rá.)

6. Milyen történeteket szeretsz jobban írni: fantasy vagy "normális", jelen korban játszódó történeteket mindennemű természetfeletti nélkül?

7. Mi volt az első online regény, amit először olvastál? (Ha volt ilyen. Ha nem emlékszel pontosan, akkor azt mondd, ami nagy hatással volt rád/nagyon tetszett.)

8. Van olyan regényed, amit megbántál, hogy nyilvánosságra hoztad?

9. Írtál már történetet álom alapján?

10. Hogyan szeretnél írni? Kinek a stílusa áll legközelebb ahhoz, ahogyan Te szeretnél írni?

11. Van olyan regényed, amit még nem publikáltál, csak a gépeden vagy épp a fiókodban pihen?

Sajnos a 11 plusz kérdést, amit én szeretnék tudni másokról, nem teljesen magamtól írtam, de hirtelen nem tudtam mit kitalálni. De amikor olvastam több kérdést, akkor rájöttem, hogy igen, ezt és szt szeretném tudni emberektől. Bár nem tudom igazán, hogy kinek küldhetném tovább. A legtöbben már válaszoltak a kérdésekre, vannak, akik többre is :) Úgyhogy én nem küldöm tovább, aki szeretne rá válaszolni, az kérem kommentben tegye meg. :D

Kim H. Angel
Megtekintések száma: 762 | Hozzáadta:: Angyal | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]